Музикантът не успя да получи наградите си “Грами, мести се да живее в Англия След 29 години

...
Музикантът не успя да получи наградите си “Грами, мести се да живее в Англия След 29 години
Коментари Харесай

С 15 винта в гръбнака Ози Озбърн едва ходи, но още мечтае за сцената

Музикантът не успя да получи наградите си  “Грами ”, мести се да живее в Англия
След 29 години пауза Ози Озбърн още веднъж бе отличен с “Грами ”, освен това той получи две награди – за най-хубав рок албум и за най-хубаво метъл осъществяване. 74-годишният музикант обаче не съумя да одобри персонално статуетките, защото здравословните му проблеми се задълбочават.

В навечерието на влиятелното музикално събитие той бе сниман да се движи мъчно и с компаньон, до момента в който отива във фитнес зала в Лос Анджелис, където през последните години живее. Още тогава потеглиха спекулации, че някогашният вокалист на групата “Блек Сабат ” няма да може да продължи независимото си турне. Само след дни Ози Озбърн удостовери това със известие до милионите си почитатели в обществените мрежи.

“Това евентуално е едно от най-трудните неща, които в миналото съм трябвало да споделям с моите правилни почитатели. Както знаете, преди четири години имах огромна акцидент, при която повредих гръбнака си. След три интервенции, лекуване със стволови кафези, безкрайни физиотерапевтични сесии и новаторско лекарство, тялото ми към момента е физически едва, което ми пречи да продължа ”, написа Озбърн. Той призна, че в никакъв случай не си е представял, че

ще свърши по този начин музикалната си кариера,

и се надява екипът му да откри метод той да продължи да свири пред аудитория, само че без да би трябвало да прави изтощителни пътувания. Желанието му е да се върне в родната Англия и да продаде дома си в Лос Анджелис, а също и да не стои прекомерно дълго отвън сцената.

Ози Озбърн има вяра, че и този път супериздръжливото му тяло ще се оправи с многото провокации. Освен сериозната гръбначна контузия той страда от паркинсон, а предходната година изкара и тежък коронавирус. През 2018 година получи зараза в резултат на затруднение от грип и се наложи да бъде оперирана дясната му ръка. Още до момента в който се възстановяваше от тези проблеми, падна в дома си. “Това беше най-големият призрачен сън в живота ми. Не бях изплашен, само че разбрах, че се случи нещо неприятно. Мислех, че съм неподвижен, и помолих брачната половинка си Шарън да извика кола за спешна помощ ”, разкри музикантът.

Предчувствието му се оказва правилно. От мощния удар е разместил железни пръти, сложени в тялото му през 2003 година Тогава Ози катастрофира със своето АТВ и по този начин се потрошава, че даже

сърцето му стопира за малко

съгласно самопризнание на жена му. Възстановяването е дълго и трудно. Прекарва два месеца в болница и са му направени три интервенции.

“Имам 15 винта в гръбнака. Аз съм като супергерой, съединен с винтове, само че истината е, че не съм се чувствал като супергерой от доста време. Чувствах се извънредно ”, добавя той. Налага се да стои съвсем имобилен в продължение на три месеца и за него непрекъснато да се грижат медицински сестри. Болките са неописуеми и употребява канабисово масло, с цел да може да спи. “Повярвайте ми, на няколко пъти видях марсианци, без да съм инжектирал нищо в ръката си, с цел да се случва това ”, признава създателят на “Блек Сабат ”. Той се счита за здравно знамение след всичките претърпени контузии и систематична корист с опиати, алкохол и хапчета в продължение на десетилетия.

Ози Озбърн стартира да има скандална популярност, откакто по време на концерт през 1982 година отхапва главата на прилеп на сцената. След това повтаря шокиращата преживелица и с два гълъба, с което си печели прозвището Принца на мрака. Твърди, че не го е направил с рекламна цел, а просто тъй като е бил под въздействието на дрога и алкохол. Арестуван е неведнъж, в това число за

опит за убийство на жена му Шарън

Опитва се да я удуши, откакто изпива четири бутилки водка, комбинирайки я с коктейл от опиати. По това време и трите им деца са под 7-годишна възраст, а Ози няма спомен за случилото се. Събужда се в тясна килия и когато пита какво е направил, пазещият служител на реда го осведоми, че е желал да удуши брачната половинка си в миг на алкохолно лудост.

Шарън му става брачна половинка през 1982 година, а по-късно и негов управител. Заради изневерите, пиенето и опиатите на музиканта няколко пъти са пред бракоразвод. Последно двамата се разделят през 2016 година, когато излиза наяве, че Ози върти обич с фризьорката Мишел Пю. Романсът им продължава към половин година и откакто завършва, той още веднъж се връща при Шарън. Днес я назовава Бог и изяснява, че в никакъв случай не са били толкоз близки, колкото са в този момент.

Шарън е щерка на мениджъра на “Блек Сабат ” Дон Арден. Когато се срещат, Ози е женен за първата си брачна половинка Телма Райли, само че към този момент е почнал да ѝ изневерява, да се напива безпаметно и да се дрогира. След 10-годишен брак двамата се разделят, като трите им деца остават при нея.

Познавайки добре света на шоубизнеса, Шарън счита, че може да се оправи с разрушаващото държание на Ози. Многократно го изпраща да се лекува от зависимости от алкохол, опиати и секс. Веднъж даже взема решение да скрие всичките му облекла, с цел да няма с какво да излезе да пие. Той обаче облича нейна рокля и отива на бар. Ози се дрогира и пие в продължение на четири десетилетия, като твърди, че е стигал

до 4 бутилки концентрат дневно

в композиция с 42 успокояващи хапчета. През последните 10 години е чист, само че пък редицата здравословни проблеми стопират на няколко пъти музикалната му кариера. Даже след тежките интервенции на гръбначния дирек се депресира и не желае да стане от леглото.

Признава, че в случай че не е била Шарън да го предизвиква всеки ден да поставя старания, надали щял да се оправи, тъй като бил изпаднал в самосъжаление и постоянно мислел за гибелта. “Тя ми споделяше: Трябва да станеш от леглото, а аз отговарях: Какъв е смисълът, загивам ”, споделя музикантът. Въпросът за гибелта постоянно доста го е занимавал поради несъразмерната приложимост на опиати и алкохол. “Когато бях на 25 година, си мислех, че няма да доживея до 40 година Когато ги доближих, си споделих, че евентуално си коства да продължа малко по-дълго ”, спомня си той. Сега се надява да има късмет за още една опция да се върне на сцената.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР